Qigong & TuiNa

Als Qi stroomt worden spanningen afgevoerd

Qigong zet een innerlijk groeiproces op gang. Het woord Qigong betekent ‘energiewerk’, en het is een parapluterm voor heel veel verschillende oefensystemen, met als doel weer in contact te komen met je ware zelf en vat te krijgen op je levensenergie (Qi) en het te laten stromen. Als Qi stroomt worden spanningen afgevoerd, blokkades bewogen, lichaamsstructuren versoepeld en innerlijke batterijen opgeladen. Ook complementeert het andere stromingen zoals meditatie en yoga.

Deze Chinese massage staat bekend om zijn diepgaande effect

TuiNa is een eeuwenoude Chinese massagetherapie, vergelijkbaar met wat wij kennen als fysiotherapie. Na een opmaak van jouw huidige energiehuishouding wordt met verschillende massagetechnieken en drukpunten samen met jou de balans hersteld. Niet alleen de huid en spieren worden behandeld, maar ook de fascia, meridianen en gewrichten. Door waar nodig gebruik te maken van verschillende externe applicaties zoals cups, stenen, maar ook Qi, komt het samen tot een ontspannende totaal beleving. Kortom, deze Chinese massage staat bekend om zijn diepgaande effect, en zal zeker een aantal dagen doorwerken.

Je kunt kiezen uit een vrijblijvende ontspanningsmassage met impact, of een reeks van ±10 behandelingen voor een specifieke klacht of wens. Dit is een interactief traject waarbij ook wordt gekeken naar verschillende onderdelen in je dagelijkse leven, zodat de ontwikkelingen op een holistische wijze verweven worden. 

 Voorbeelden van hulpvragen zijn: frozen shoulder, vermoeidheid, lage weerstand, onzekerheid,hoofdpijnen, slaapproblemen, digestieve problemen, etc.

 

Figo van IJperen

“Ongeveer 5 jaar geleden begon ik met het leren van de Tai Chi vorm. Tijdens deze lessen voelde ik me als een vis in het water, ik begreep het op een level waar je met je denken niet bij kunt. Zodoende begon ik aan de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij ik me ging specialiseren in Medische Qigong en TuiNa therapie. Tijdens deze opleiding heb ik een nieuwe manier van denken en voelen ontwikkeld. Ik kwam namelijk in contact met mijn innerlijke zelf en leerde hoe alles met elkaar is verweven. Deze kennis en ervaring delen is waar ik gelukkig van word.”

Qigong €65,-

per behandeling

Tijden: volgens afspraak

Traject €65,-

per behandeling

Tijden: volgens afspraak