Ademtherapie

Ademen staat voor leven.

Het Sanskriet woord “prana” staat voor adem, maar ook voor levenskracht en levensenergie. De juiste manier van ademen doet ongelofelijk veel voor je algehele gezondheid en dus de kwaliteit van je leven. Toch besteden we gek genoeg weinig aandacht aan onze adem.
Ademtherapie is een vorm van 1:1 begeleiding waarbij we samen jouw manier van ademen verkennen en verbeteren. Tijdens een intake laat ik je in verschillende gebieden ademen om in kaart te brengen hoe je ademt. Meestal ga je via verschillende laagdrempelige oefeningen en houdingen zelf ervaren hoe je adem reageert en wellicht makkelijker toegang krijgt naar bijvoorbeeld je flanken, buik of borst. Daarna zal ik met mijn handen je adem begeleiden naar verschillende (bewustzijns-)gebieden om een nog beter beeld te krijgen van je ademstroom, de verhouding tussen je in- en uitademing en eventuele ademblokkades. Hoe jij dit ervaart is natuurlijk van belang. Voel je ruimte, krijg je het benauwd, is je adem schokkerig of oppervlakkig? Door dit te delen komen we samen tot het verhaal van jouw adem, waarom je zo ademt en hoe je met je adem aan de slag kunt gaan.
Bij een vervolg afspraak gaan we gericht door met de analyse/oefening(en) die ik je heb meegegeven. Afhankelijk van de vorderingen kunnen we van daaruit verdiepen en je adem stukje bij beetje steeds meer bevrijden. Ik nodig je uit om te komen ontdekken hoe je via je adem onverwerkte emoties (blokkades) kunt doorbreken, nieuwe levensenergie opdoet en tot een diepe ontspanning komt.
€84/€56 per intake/vervolgafspraak
  • Op afspraak
  • Locatie: Schietbaanlaan 128b
  • Therapeut: Myrte van Zutphen