Zwangerschapsyoga

Een gezond en natuurlijk verloop van zwangerschap en geboorte

Zwangerschapsyoga richt zich op een gezond en natuurlijk verloop van zwangerschap en geboorte. Als zwangere vrouw wordt je uitgenodigd je bewust te worden van het fysieke proces dat je doormaakt en wat dat betekent op mentaal/emotioneel niveau. Door het ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn ontstaat een verbinding tussen lichaam en geest. Je hebt makkelijker toegang tot je intuïtie en krijgt vertrouwen in het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte.
We werken veel met de adem. Door bijvoorbeeld naar je buik te ademen help je jezelf te ontspannen, waardoor je beter aanvoelt wat je nodig hebt en je je makkelijker overgeeft aan wat de natuur van je vraagt. Via gerichte oefeningen leer je hoe je de adem tijdens de bevalling kunt inzetten, ter verlichting van pijn en als kracht achter de uitdrijving. We bewegen in de lessen op onze adem, wat een diepe rust en meditatieve kwaliteit met zich meebrengt.
De 4e, 8e en 12e les zijn partnerlessen. Het grootste deel van de bevalling zijn jullie samen waardoor je partner nauw betrokken is bij een proces waarbij inleving niet vanzelfsprekend is. Via verbindende oefeningen en praktische tips wordt ook je partner’s intuïtie aangewakkerd en groeit het besef van zijn/haar ondersteunende rol tijdens zwangerschap en bevalling.
€ 195,- 12 lessen
  • vanaf 13 weken ben je welkom en je kunt de lessen volgen tot het einde van je zwangerschap
  • 3 thema’s: “Ontspanning & Overgave”, “Adem & Concentratie” en “Kracht & Vertrouwen”
  • 12 lessen (1 les per week), waarvan 3 partnerlessen
  • wanneer je een les mist krijg je de video van die betreffende les
  • aan het einde van cursus krijg je een hand-out met alle theorie
* Omdat Myrte van Zutphen is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland is het bij de meeste zorgverzekeraars mogelijk om de cursus te declareren. Vraag je eigen verzekeraar naar de mogelijkheden.
Monica

Zwangerschapsyoga

“Man, man, man, wat heb ik veel gehad aan de ademhalingstechnieken uit de lessen. Bedankt voor de goede begeleiding. Zwangerschapsyoga.... ik ben echt overtuigd van de kracht ervan.”

Tessa

Zwangerschapsyoga

“Mijn man heeft me zoooo goed begeleid. Hij was mijn alles, mijn rots, mijn houvast. Ook echt bewust met alles wat jij had verteld, als ik het even niet meer wist. We hebben het ècht samen gedaan. Dank je wel voor de mooie lessen, zowel de praktijklessen als de ‘levenslessen’. Het heeft me heel veel rust gebracht tijdens de zwangerschap en bevalling.”

Rita

Zwangerschapsyoga

“Ik ben zo trots dat we de bevalling zo natuurlijk en vertrouwd thuis konden doen. En zonder enig ingrijpen, minimaal toucheren, geen poespas, alleen mijn kracht, die van de baby en Sven zijn steun! Zo bizar hoe de bevalling in zijn geheel is verlopen zoals ik me had gevisualiseerd.”

Sacha

Zwangerschapsyoga

"Tot 9cm ontsluiting heb ik de weeën zelf op kunnen vangen door me volledig te focussen op mijn ademhaling. Ik kreeg er van alle kanten complimenten over! Echt met dank aan jouw lessen."

Zaterdag
Zwangerschapsyoga
Myrte van Zutphen
10.00
11.30

Zaterdag

Zaterdag
Zwangerschapsyoga
Myrte van Zutphen
10.00
11.30

Zaterdag

Geenlessen beschikbaar!