Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die zich richt op een gezond en natuurlijk verloop van zwangerschap en geboorte. Als zwangere vrouw wordt je uitgenodigd je bewust te worden van het fysieke proces dat je doormaakt en wat dat betekent op mentaal/emotioneel niveau. Door het ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn ontstaat een verbinding tussen lichaam en geest. Je hebt makkelijker toegang tot je intuïtie en krijgt vertrouwen in het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte. 


We werken veel met de adem. Door bijvoorbeeld naar je buik te ademen help je jezelf te ontspannen, waardoor je beter aanvoelt wat je nodig hebt en je je makkelijker overgeeft aan wat de natuur van je vraagt. Via gerichte oefeningen leer je hoe je de adem tijdens de bevalling kunt inzetten, ter verlichting van pijn en als kracht achter de uitdrijving. 


De laatste les van de maand is een partnerles. Het grootste deel van de bevalling zijn jullie samen waardoor je partner nauw betrokken is bij een proces waarbij inleving niet vanzelfsprekend is. Om die betrokkenheid te stimuleren bij zowel zwangerschap als bevalling, krijgt hij/zij praktische handvatten om jou te verzorgen en te ondersteunen.


De cursus is doorlopend waardoor je aan het begin van elke maand kunt instromen. Vanaf 13 weken ben je welkom en je kunt de lessen volgen tot het einde van je zwangerschap. Het is aan te raden om vroeg in je zwangerschap te beginnen zodat je tenminste één keer de hele cursuscyclus doorloopt en je je de oefeningen werkelijk eigen maakt. Zo ontstaat meer vertrouwen in je lichaam en kun je de vaardigheden vanzelfsprekender oproepen tijdens je bevalling. 


Omdat Myrte van Zutphen is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland is het bij de meeste zorgverzekeraars mogelijk om de cursus te declareren. Vraag je eigen verzekeraar naar de mogelijkheden.

Let op! De zwangerschapsyoga geeft Myrte op de Oostzeedijk 108, bij Yama yoga & mindfulness.