Yoga

Myrte van Zutphen, dochter van Johannah, kwam voor het eerst in aanraking met (Saswitha) yoga toen zij tien jaar oud was. Ze ging mee naar de lessen die Johannah op dat moment volgde en dat was een verademing voor haar gedisciplineerde ballet lichaam. Vanaf dat moment heeft yoga af en aan een rol gespeeld in haar leven.

Als zangdocent leerde zij al dat de adem een grote invloed heeft op de geest. Maar vooral toen zij uit een burn-out kwam door middel van yoga beoefening werd zij zich bewust van de kracht en wijsheid die schuil gaat in het lichaam. Vanuit een diepgewortelde interesse in “waarom mensen doen wat ze doen”, voelde ze de behoefte om iets van haar ervaring door te geven. Daarom begon ze simpele yoga principes in haar zanglessen te verwerken en zag met vreugde wat dit met haar leerlingen deed.

Pas zeven jaar later werd haar behoefte om meer met het lichaam te doen groter. De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte was een schot in de roos! Van daaruit bleek het een logisch gevolg dat zij zich bij Samtosha aansloot om naast Johannah de lessen te gaan verzorgen.

“Yoga betekent voor mij rust. Het geeft mij een helder inzicht in mijzelf en de dingen om me heen. Moeilijke situaties worden inzichtelijk en antwoorden op vragen ontvouwen zich als vanzelf.”

“Verbonden zijn met mijn diepere essentie, zodat ik niet wordt meegesleept in alle drukte en afleidingen die het leven bieden.”

“Dat ik via de adem mijn lichaam en geest met elkaar kan verbinden, voelt als volkomen logisch. Zo moet het zijn. Zo was het altijd, ik moest er alleen aan herinnerd worden.”

“Mijn wens als yoga docent is dat ik zoveel mogelijk mensen kennis laat maken met de wijsheid die in hun lichaam verborgen ligt.”

Opleiding:

  • Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
  • Specialisatie jaar Zwangerschapsyoga
  • Yoga voor Kinderen
  • Yoga voor Jongeren
  • Adem en Ademtherapie
  • Adem en Pranayama